Påhittad nyhet gav 14 000 inlänkar
BY ON Maj 29, 2008
0

Internetmarknadsföraren Lyndon Antcliff publicerade en påhittad nyhet om en 13-åring som med pappas kreditkort köpte prostituerade för att spela Halo med på ett motell i Texas. Han publicerade den på Digg.com och resultatet lät inte vänta på sig. Idag har han fått 14 000 inlänkar och historien har cirkulerat i vanliga nyheter hos bland annat […]

Bluffartikeln som gav 14 000 länkar

Internetmarknadsföraren Lyndon Antcliff publicerade en påhittad nyhet om en 13-åring som med pappas kreditkort köpte prostituerade för att spela Halo med på ett motell i Texas. Han publicerade den på Digg.com och resultatet lät inte vänta på sig.

Idag har han fått 14 000 inlänkar och historien har cirkulerat i vanliga nyheter hos bland annat Fox News, The Sun, Australia News och Daily Telegraph i Australien trots att den ursprungliga artikeln saknade författare och låg på sajten Money.co.uk.

Det falska länkbetet har rört upp diskussioner om etik vid länkbyggande och självaste Matt Cutts på Googles anti-spamavdelning har kritiserat metoden.

Lyndon Antcliff som hittade på hela historien är mer intresserad av att diskutera hur man uppnår maximal inlänkning än att fundera kring etiken att hitta på historier.

Historien behöver inte vara trovärdig. Jag pressade gränsen till det löjliga för att göra det uppenbart att historien var påhittad, samtidigt som jag tog med detaljer som gjorde att folk ville tro på historien, skriver Lyndon Antcliff.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.