Nikke utsatt för googlebombning

SEO-konsulten Nikke Lindqvist har blivit utsatt för Googlebombning. Han rankar högt i på frasen ”Sämst på SEO” samtidigt som han tappat tio positioner på frasen ”sökoptimering”. Någon har ägnat tid och energi på att länka upp Nikkes sajt för att han ska komma etta på en fras som knappast någon kommer att söka på.

Jag väljer att gråta istället för att skratta. Hur ska omvärlden uppfatta en bransch där folk ägnar sig åt dylika barnsligheter. Jag har som journalist bevakat seo-branschen i flera år. Jag vet ingen annan bransch där konkurrenter så bredvilligt smutskastar varandra. Vilka förlorar på smutskastningen? Alla som sysslar med SEO.

One thought on “Nikke utsatt för googlebombning

  1. […] dessutom ser till att skänka lite länkkärlek till Nikke. Både Uppkopplat, med sin post “Nikke utsatt för googlebombning” och SEO blog med posten “Google bombning fungerar” tar upp tråkigheterna med […]

Comments are closed.