Nikke utsatt för googlebombning
BY ON Aug 7, 2008
1

SEO-konsulten Nikke Lindqvist har blivit utsatt för Googlebombning. Han rankar högt i på frasen ”Sämst på SEO” samtidigt som han tappat tio positioner på frasen ”sökoptimering”. Någon har ägnat tid och energi på att länka upp Nikkes sajt för att han ska komma etta på en fras som knappast någon kommer att söka på. Jag […]

SEO-konsulten Nikke Lindqvist har blivit utsatt för Googlebombning. Han rankar högt i på frasen ”Sämst på SEO” samtidigt som han tappat tio positioner på frasen ”sökoptimering”. Någon har ägnat tid och energi på att länka upp Nikkes sajt för att han ska komma etta på en fras som knappast någon kommer att söka på.

Jag väljer att gråta istället för att skratta. Hur ska omvärlden uppfatta en bransch där folk ägnar sig åt dylika barnsligheter. Jag har som journalist bevakat seo-branschen i flera år. Jag vet ingen annan bransch där konkurrenter så bredvilligt smutskastar varandra. Vilka förlorar på smutskastningen? Alla som sysslar med SEO.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.