Google Suggest blir standard
BY ON Aug 28, 2008
0

Funktionen att Google listar olika förslag på sökningar när användarna börjar skriva in sökord har blivit standard hos Google.com. Tanken är att förslagen ska hjälpa användare att precisera sina sökningar och på så sätt får mera relevanta träffar. Funktioner som införs på Google.com brukar komma till Google.se så småningom. Tanken är att funktionen ska hjälpa […]

Google Suggest

Funktionen att Google listar olika förslag på sökningar när användarna börjar skriva in sökord har blivit standard hos Google.com. Tanken är att förslagen ska hjälpa användare att precisera sina sökningar och på så sätt får mera relevanta träffar. Funktioner som införs på Google.com brukar komma till Google.se så småningom.

Tanken är att funktionen ska hjälpa dig att formulera rätt sökfras: söker du efter Hammarby Rodd eller Hammarby fotboll. Stavar du sökfrasen fel så rättar förslagen dig. Handlar det om långa sökfraser så behöver du inte skriva in allt.

Som marknadsförare kan du använda Google Suggest till att hitta relaterade sökfraser att använda vid optimering av en hemsida eller i Adwordskampanjer.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.