Varje resa börjar på webben
BY ON Jun 17, 2009
0

Jag älskar att resa och alla mina resor börjar på webben. För inspiration och för att checka upp hotell så går jag till bildcommunityn Flickr. Det finns nästan inga resmål man inte hittar hos Flickr. Det är underbart att söka på en plats du planerar att åka till och se en blandning av vanliga turistsnapshots, […]

Jag älskar att resa och alla mina resor börjar på webben. För inspiration och för att checka upp hotell så går jag till bildcommunityn Flickr. Det finns nästan inga resmål man inte hittar hos Flickr. Det är underbart att söka på en plats du planerar att åka till och se en blandning av vanliga turistsnapshots, professionella vyer, restauranger och skabbiga hotell.

Beställa flygbiljetter online gör ju alla, men min favorit är Travelstart. När du letat fram biljetten låter Travelstart dig kolla priserna hos konkurrenterna fastän Travelstart sällan är billigast. En sådan transparens måste belönas.

Tåg är egentligen mitt favoritfärdmedel. Vill ni resa billigt i Sverige ska ni beställa biljetterna 90 dagar före avresa, då kan ni hitta ruggigt billiga tågbiljetter. Skall ni längre rekommenderar jag tyska DB Bahn, som visar tågtidtabeller i hela Europa. Här kan ni dessutom köpa biljetter för hela Europa, men tyvärr ser man bara priser inom Tyskland och Beneluxländerna. Bästa tågguiden är The Man in Seat 61. Här kan enkelt planerar er tågresa till Teheran.

Hotell brukar jag boka via Hostel World. Här hittar man vandrarhem, pensionat och enkla till mellanklass hotell. Den största fördelen är att väldigt många resenärer betygsatt varje hotell. Här vet man redan innan man anländer att personalen är otrevlig eller fantastisk. Betygen har stämt väldigt bra än så länge.

Rough Guides har bland de bästa reseguiderna på nätet, . Sedan kan ni kolla in Wikitravel, men välj den engelska språkversionen som har mer innehåll än den svenska.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.