Designtorget relanserar på Magento
BY ON Maj 22, 2015
1

Sju år efter lanseringen av sin första e-handel relanserar Designtorget en responsiv nätbutik på open source-plattformen Magento. Designbyrån Kurppa Hosk har tagit fram designen och Magento-konsulterna Vaimo har gjort den tekniska delen av projektet. Betallösningen kommer från Qliro. ”Fokus har varit att skapa en enkel och stilren e-handel för att låta produkterna tala sitt eget […]

Sju år efter lanseringen av sin första e-handel relanserar Designtorget en responsiv nätbutik på open source-plattformen Magento. Designbyrån Kurppa Hosk har tagit fram designen och Magento-konsulterna Vaimo har gjort den tekniska delen av projektet. Betallösningen kommer från Qliro.

”Fokus har varit att skapa en enkel och stilren e-handel för att låta produkterna tala sitt eget språk. Likaså har formgivare fortsatt en tydlig plats vilket speglar Designtorgets affärside och vision om att vara en naturlig plattform för nya designers och formgivare.”, skriver Designtorget i ett pressmeddelande.

Trots att Designtorget har ett butiksnät med 13 butiker i Sverige och Norge finns ingen tydliga kopplingar till butikerna med exempelvis lagersaldo i fysiska butiker eller möjligheten att hämta beställningen i butik.

–Vi kommer att bredda sortimentet som tidigare varit begränsat på nätet. Detta är viktigt för våra kunder som vill få inspiration innan de besöker våra butiker samtidigt som att vi vill komma närmre våra kunder där vi inte finns representerade lokalt. Därefter ligger fokus på att marknadsföra sidan ännu mer och att vara fortsatt lyhörda för att göra sidan ännu bättre, säger Designtorgets VD Pål Kårfalk.

 

 

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.