Jag har startat resepodden Tur & Retur

Eftersom jag älskar att resa har jag startat resepodden Tur & Retur tillsammans med resejournalisten Karin Wallén och resefotografen Sara Arnald.

Jag hade funderat en längre tid på att starta en podd om resor när jag stötte på Karin Wallén och Sara Arnald på en finlandsbåt. Vi var alla på väg till resemässan Matka i Helsingfors. Karin och Sara är riktiga superresenärer som varit överallt. Själv driver nyhetsbrevet Incheckad som är ett premium-nyhetsbrev för beslutsfattare i resebranschen. Jag driver också e-handelspodden E-handelstrender och är närmast beroende av poddar.

Alla tre älskar vi att resa och tar resandet på allvar. Vi vill gärna förmedla den kärleken och komma med inspiration och smarta tips. Vi har lovat oss själva att vara brutalt ärliga. Vi vill vara en liten motvikt mot den ofta glassiga resejournalistiken där gråa moln eller fula bakgator inte existerar. Det är härligt att resa, men varför kan man inte få berätta om när man blev magsjuk i Bangkok eller att Playa de las Americas på Teneriffe är hemsk.

Resultatet är resepodden Tur & Retur. Två avsnitt är redan ute där det första handlar om Malaysia, träna på resan och hur man hanterar pengar och valutor på resan. Det andra avsnittet handlar om Berlin, Per J Anderssons bok För den som reser är världen vacker och hur man bäst hittar bra flygbiljetter.

Jag kände inte Karin och Sara sedan tidigare, men jag tycker att vi har fått en fin dynamik i podden Tur & Retur.

Enklast följer man oss via Itunes/Podcaster om du har en Iphone. Annars brukar det gå att leta rätt på oss i de vanligaste podcastprogrammen. Det går också att prenumerera via Soundcloud. Vi har också startat ett Instagram-konto och ett Facebook-konto.

Kom gärna med tips om vilka ämnen vi ska prata om i framtiden.