E-handelstrender 32: Butiksdöden slår till, När e-handel når 75 procent och Ikea testar marknadsplatser
BY ON Jun 16, 2017
0

I USA, där Amazon står för all tillväxt inom handeln, kommer 9000 butiker att stängas i år. Patrik Müller, e-handelsexpert på Dibs, rapporterar om de viktigaste e-handelstrenderna från konferensen IRCE i Chicago. Han berättar också om att B2C företagen i USA alltmer aktivt börjar sälja till företag eftersom B2B-företagen lämnar walk over. Vi snackar också […]

I USA, där Amazon står för all tillväxt inom handeln, kommer 9000 butiker att stängas i år. Patrik Müller, e-handelsexpert på Dibs, rapporterar om de viktigaste e-handelstrenderna från konferensen IRCE i Chicago. Han berättar också om att B2C företagen i USA alltmer aktivt börjar sälja till företag eftersom B2B-företagen lämnar walk over.

Vi snackar också om rapporten Handelns betydelse som förutspår att e-handeln tagit 60-75 procent om trettio år.

Sist men inte minst funderar vi kring nyheten att Ikea tänker börja sälja från marknadsplatser som Amazon och Alibaba. Möbeljätten nöjer sig inte längre med att 4 procent av deras försäljning är online.

I 32:a avsnittet av podden E-handelstrender medverkar Patrik Müller, e-handelsexpert på Dibs, Christer Pettersson, e-handelschef på Arvato och Urban Lindstedt, journalist.

Så lyssnar du:

Det går också att lyssna via Itunes/Podcaster, Acast, Pocket Casts, Soundcloud eller alla andra fantastiska podd-appar.

Poddlänkar

Patrik Müllers vloggar från IRCE

Rapporten Handelns betydelse – Då, nu och i framtiden

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.